Hoogsensitief of niet?

 

Doe hier een test!

Er zijn verschillende vragenlijsten, zogenaamde HSP-testen, in omloop om te bepalen of iemand hoogsensitief is. Er zijn vragenlijsten voor kinderen en voor volwassenen.

 

Deze bestaande vragenlijsten zijn ontwikkeld door Elaine Aron; een Amerikaanse psychotherapeute en universitair docent en grondlegger van het begrip hoogsensitiviteit. De vragenlijsten zijn wetenschappelijk onderbouwd maar wel voor verbetering vatbaar. Daarom is onder andere professor Elke van Hoof, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel,  bezig met de ontwikkeling van een nieuwe, beter wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst. Tot die tijd kunnen onderstaande vragenlijsten je wellicht wel meer duidelijkheid geven.

 

Het Sensitieve Brein richt zich op kinderen en jongeren en de belangrijke volwassenen om hen heen. Vaak zien we echter dat één of beide ouders van een hoogsensitief kind, ook zelf hoogsensitief is. Daarnaast blijken veel hoogsensitieve volwassenen in een dienstverlenend beroep te werken zoals in de hulpverlening, de kinderopvang of het onderwijs. Daarom vind je hieronder ook een test voor volwassenen.

HSP test kind

Vraag je je af of jouw kind of een kind in je klas/groep hoogsensitief is? Vul dan hier een vragenlijst in en wellicht geeft deze meer duidelijkheid.   

HSP test volwassenen

Wil jij als volwassene weten of je misschien hoogsensitief bent? Vul dan hier een vragenlijst in.   


Meer weten?

Wil je meer weten over hoogsensitiviteit of de uitkomsten van de vragenlijst bespreken? Wil je begeleiding bij het ontdekken wat hoogsensitiviteit voor jou (als kind/ouder/professional) betekent of wat je kan doen om van jouw hoogsensitiviteit geen last te ervaren maar het juist als jouw kracht te ervaren? Kijk dan hier voor het aanbod van Het Sensitieve Brein of neem vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier.