aanbod

VOOR (JONG)VOLWASSENEN

Soms heeft een jongere of volwassene zo'n last van zijn of haar gevoeligheid dat het leidt tot problemen, zoals gedragsproblemen, problemen in de omgang met anderen (bijvoorbeeld met ouders, leerkrachten, leeftijdgenoten, collega's, gezinsleden), problemen op school of op het werk of emotionele problemen.

 

Het Sensitieve Brein biedt individuele begeleiding aan jongeren vanaf 15 jaar en aan volwassenen.


VOOR OUDERS

Op het moment dat een kind wordt geboren, wordt er tevens een ouder 'geboren'. De 'rol' van ouder zijn en het opvoeden van jouw kind, gebeurt zonder vooraf bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Het opvoeden van een kind zorgt voor enorm veel mooie momenten maar kan ook voor uitdagingen zorgen. Wanneer je kind hoogsensitief is, zorgt het misschien nog wel vaker voor uitdagingen. 

 

Het Sensitieve Brein biedt ouders de mogelijkheid om antwoord te krijgen op de vraag 'is mijn kind hoogsensitief?' en begeleiding te krijgen bij de opvoeding van zijn/haar hoogsensitieve kind. 


VOOR PROFESSIONALS

Het begrip hoogsensitiviteit lijkt een nog redelijk onbekend onderwerp voor veel professionals. Dit terwijl statistisch gezien hoogsensitiviteit bij 1 op de 5 mensen, die we als professionals zien, een rol zou kunnen spelen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het begrip hoogsensitiviteit.

 

Het Sensitieve Brein biedt professionals op verschillende manieren de mogelijkheid om meer te weten te komen over en beter om te gaan met hoogsensitiviteit en zo hun begeleiding als professional, aan ook deze doelgroep, te optimaliseren.